Bichon Havanais
 
En hund skulle gerne være et familiemedlem i rigtig mange år fremover, derfor er det så uendelig vigtigt at få den rette hvalp.
 
Først må man gøre sig klart om man udover lysten til at få en hvalp også har det fornødne overskud og den krævede tid.
 
Dernæst er det et stort arbejde at sætte sig ind i de forskellige racers karakteristika og behov. Valg af race har en enorm betydning. For at nævne et eksempel så er der nok ikke noget så sødt som en cockerspaniel hvalp, men vigtigt er det virkelig at sætte sig ind i netop denne races behov og krav og ikke lade sig forblænde alene af dens dejlige udseende. Sådan gælder det for alle racer og da alle hvalpe er super nuttede er det vigtigt ikke at lade dette indtryk stå alene.
 
Når racen er valgt er det tid til at gå på jagt efter den rette opdrætter. Det kan stærkt anbefales at tage kontakt til flere opdrættere også nogen der ikke nødvendigvis lige har hvalpe på det pågældende tidspunkt. Det er en stor fordel for den kommende hvalpeejer at have en god kontakt til opdrætteren. Der kan sagtens være behov for råd og vejledning i lang tid efter hvalpen er kommet til sit nye hjem. Skulle det også ske, at hvalpen efter nogen tid, viser sig at have problemer med helbredet, da er det også dejligt hvis man føler der er en god kommunikation til opdrætteren. En åben og tillidsfuld relation er derfor virkelig værd at gå efter.
 
Når en eller flere opdrættere er valgt ud kommer næste valg: Lige præcis hvilken hvalp skal man vælge?
 
Hos os vurderer vi naturligvis de familier der henvender sig for at få hvalp. Heldigvis er en Havanais en race der henvender sig til mennesker, der ønsker sig en sjov og glad lille legekammerat og ven.
Vi gør alt hvad vi kan for at råde og vejlede i forhold til valg af den rigtige hvalp. Samtidig tillægger vi det dog også meget meget stor vægt at der opstår en slags kærlighed mellem mennesket og hunden. Det er denne kærlighed til hunden der skal være bærende når hvalpen for gud ved hvilken gang tisser på det ægte gulvtæppe eller bider en yndlingssko i stykker. En hvalp og også en større hund, kræver meget tålmodighed og kærlighed. Selvom vi kan yde en masse vejledning i forhold til de specifikke hvalpe og selvom vi har en klar tilgang til om det skal være en hanhund eller en hunhund, så har vi stadig stor respekt for det bånd der ofte opstår. Faktisk mener vi at den kærlighed er umulig at sætte på formel og den er umulig at analysere sig frem til så når vi vejleder hvalpefamilier så er det med stor respekt for den kærlighed som gerne skulle binde hund og menneske sammen i rigtig mange år.