Bichon Havanais

Hvad skal sådan en lille størrelse have når den kommer hjem til nye omgivelser og et nyt sted at bo. Den skal have kurv, sele, snor, madskåle, noget at bide i, men vigtigst af alt så skal den have ro og fred til at vænne sig til den store omvæltning det er at flytte væk fra sin mor, sine søskende og de vante omgivelser.

Det er lidt en hård tid for en lille hvalp. Jeg vil foreslå at man gør sig nogle tanker om hvor hvalpen f.eks. skal sove om natten så det foregår på samme måde hver nat den første tid. Hvalpen har godt af at mærke en ro og en rutine.

Det kan være en god ide at præsentere hvalpen for det nye hjem i etaper, sådan at hvalpen i starten måske er i stue og soveværelse og lærer det at kende og så sidenhen udvider sit territorie til resten af huset.

Jeg er fortaler for at have hvalpen i en kurv i soveværelset, om natten, i den første tid, både så man kan hjælpe den ud at tisse og for at den ikke føler sig forladt, det er nyt for hvalpen at være helt alene.

Man kan med fordel lade hunden sove i en transportkasse, da det er trygt for hvalpen at have en hule. Fordelen er også at hvalpen bliver helt tryg ved kassen og så kan kassen let rykkes fra stue til soveværelse, samt med ud at køre, med på arbejde, eller hvor hvalpen nu skal hen.

Det er vigtigt at hvalpen i løbet af dagen har et fast sted den kan søge hen når den har brug for hvile, ro og søvn.

Hvalpens første tid i det nye hjem.