Bichon Havanais

At vælge hunderace, handler i høj grad om ens temperement. Hvad har man af ønsker og krav til hunden. Bichon Havanais er en race der er meget lidt præget af de "brugshundeegenskaber" der f.eks. knytter sig til: Jagt, vagt, spor og hyrde- hunde. Dette er en stor fordel hvis man ønsker sig en udpræget "hygge og kælehund".

Bichon Havanais er en lille hund og dermed, nem at have med sig, den er tæt knyttet til familien og holder sig oftest i nærheden af sine mennesker og har ikke tendens til at strejfe. Den "alarmerer" ikke udpræget ved at gø når der kommer gæster og den er i høj grad glad og positiv.

Jeg har hørt Bichon Havanais omtalt som den bedste "lykkepille", hvilket jeg synes er meget rammende, det er meget svært ikke at blive i godt humør i selskab med denne lille filur.

Bichon Havanais er en utrolig intelligent og lærenem hund, der meget hurtigt lærer tricks og kommandoer. Den lærer dog også hurtigt unoder og dårlige vaner hvis sådanne indføres, så det skal man lige huske :-)

Bichon Havanais har ofte været brugt som cirkushund, netop på grund af dens muntre væsen, der godt kan virke lidt klovnede samt dens hurtighed til at lære.

Bichon Havanais har oveni det muntre væsen en meget blid natur og et følsomt væsen. Denne race skal opdrages med varsomhed og respekt for dens følsomhed, hvilket vil give en lille, glad og trofast følgesvend.

Bichon Havanais er god sammen med børn. Den har en uendelig tålmodighed og energi når det gælder leg og spas og den egner sig derfor også godt til agillity.

Bichon Havanais er en frisk og opvakt hund, der gerne følger sin familie i hælene. Samtidig er den også hurtig til at finde sin plads ved ens fødder og slappe af når tiden er inde til det.

Jeg plejer at sige at Bichon Havanais er den hunderace der ligger længst væk fra ulven, så hvis man ønsker sig en hund til leg og hygge så er denne race et oplagt valg.